Ons bedrijf

Boomkwekerij van Tilburg is een familiebedrijf met hart voor de zaak. Het kweken van sierheesters zit hen dan ook al meer dan 40 jaar in het bloed.
Er wordt een breed assortiment sierheesters gekweekt in zowel de volle grond als in pot. Van Tilburg Boomkwekerij levert uitsluitend aan tuincentra en groothandel in binnen- en buitenland.

“Persoonlijk contact met de klant vinden wij belangrijk! Wij zijn aanwezig met een stand op de voor- en najaarsbeurzen van Groen Direkt en van Groot Groen. Ook bent u van harte welkom om ons bedrijf te bezoeken. De koffie staat altijd klaar.”

Boomkwekerij van Tilburg levert de sierheesters klantgericht en in overleg. Het professionele team werkt met een efficiënte aanpak waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat met als doel een vlotte en nette afhandeling van de order. Uiteraard kan de bestelling ook opgehaald worden. Door de jarenlange ervaring en vakkennis, wordt er voor optimaal transport gezorgd.

Boomkwekerij van Tilburg beschikt over een totale oppervlakte van drie hectare welke is verdeeld in volle grond, potcultuur en kas. In Moordrecht wordt er een ruim assortiment sierheesters gekweekt zoals verschillende soorten Japanse Sierkers, Europese Judasboom, Noorse Esdoorn, Sering, Amberboom, Klim Hortensia. De sierheesters worden geleverd met een eigen exclusief foto-label met op de achterzijde viertalige info voor de consument over de behandeling van de plant.

Kweken
Het kweken is een nauwkeurig proces. Het begint met het stekken en enten van de planten. Dit wordt deels in eigen beheer op de kwekerij uitgevoerd met een team van gemotiveerde medewerkers. Daarna worden de planten voor een aantal jaren handmatig uitgepoot in de volle grond of direct opgepot in container. Met de juiste aandacht en zorg groeien de planten uit tot mooie, goed vertakte heesters. Eventueel worden de planten uit de volle grond voor een groeiseizoen opgepot zodat er jaarrond uitgeleverd kan worden. Een aantal soorten sierheesters worden veredeld op stam ( 60cm, 80cm, 120cm) zoals Cotoneaster, Laburnum, Prunus, Salix, Syringa en Viburnum. Bij Boomkwekerij van Tilburg staat kwaliteit hoog in het vaandel. De kwaliteitscontrole op de heesters is dan ook hoog.